Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

2 вересня учні 11-А класу вирушили у мандрівку до маєтку Г. Тарновського, що в с. Качанівка Ічнянского району.

Схід сонця зустрічали у дорозі. Побачили чимало цікавого та корисного, допоки дісталися до міста, а саме: яблуню-колонію у м. Кролевець, якій більше 220 років, смакували і плоди з неї. 01 01 01Насолоджувалися краєвидами Полісся. Спостерігали, як літак обробляє поля з соняшником. Переїжджаючи через річку Сейм милувалися палацом К. Розумовського та дерев’яною Батуринською фортецею.

Сонячною та теплою погодою зустріла Качанівка своїх відвідувачів. 001 001 001 001 001 001 001 001Палац, господарські та підсобні приміщення, навіть церква, збудовані у стилі класицизму. У інтер’єрах Палацу використано червоне дерево, дуб, мармур, метлахські кахлі та кольорове скло. Тут ніби досі звучать мелодії Глінки, під які танцюють панночки у мереживних сукнях, а на розкішних кріслах сидять поети. Все як у ХІХ столітті – коли мистецтво і культура жили тут, тісно переплітаючись з історіями про щасливе і нещасливе кохання…

Дуже багато цікавого дізналися учні про історію маєтку, про видатних особистостей, які відпочивали та працювали тут, а серед них: Т.Г. Шевченко, М.В. Гоголь, Марко Вовчок, І.Ю. Репін, М.О. Врубель, В.І. Штернберг.

У стінах Палацу випускники читали вірші українських поетів, звучала класична музика у виконанні учнів та вчителів гімназії. 009 009Додому поверталися сповнені емоціями та незабутніми враженнями від екскурсії.