Анонси
     

     






           
           

          Назад

          <<<1 - 11 з 4373>>> Архів
          26 Квітня 2024 15:55
          26 Квітня 2024 15:52

          На осучаснення предмета «Захист України» спрямують майже 61 мільйон гривень

           

          Підготовку до першого етапу проєкту з реалізації нової моделі старшої профільної школи, використання коштів субвенцій з державного бюджету та інші актуальні питання розвитку освіти в умовах правового режиму воєнного стану обговорили під час онлайн-наради, що пройшла під головуванням міністра освіти і науки України Оксена Лісового.

          Особливу увагу під час зустрічі присутні звернули на забезпечення викладання в закладах освіти навчального предмета «Захист України» у 2024/2025 н.р., що передбачає зокрема оновлення матеріально-технічної бази його кабінетів.

          «Цьогоріч загальний обсяг розподіленої для Чернігівської області державної субвенції на освітню галузь становить майже 3 млрд грн, з них понад 60 млн грн спрямують на закупівлю засобів навчання та комп’ютерного обладнання для оснащення кабінетів предмета «Захист України» та підвищення кваліфікації педагогічних працівників  закладів освіти, які забезпечують його викладання», — розповів Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

          Онлайн-нарада відбулася за участі керівників департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської, військових адміністрацій.

          26 Квітня 2024 13:47
          26 Квітня 2024 13:47
          26 Квітня 2024 12:16
          26 Квітня 2024 12:11

          Юннати озеленили Чернігівщину

          22 квітня відзначається Міжнародний день Землі: в усьому світі люди висаджують дерева, прибирають парки, сквери та водойми. Це день, коли людство зосереджує увагу на гострих проблемах навколишнього середовища та вживає заходів для їх вирішення.

          Символічно на території КЗ «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» висадили алею самшиту та доповнили квіткову клумбу бересклетом вихованці гуртків «Основи флористики та фітодизайну» (керівники Тетяна Єсипова та Олена Чала). Діти також стали учасниками екологічної толоки та посадили на території КЗ «Чернігівський ліцей» 20 саджанців самшиту (керівник Олена Чала).

          Вихованці гуртків «Лікарські рослини» (керівник Тамара Саук) та «Юні овочівники» (керівник Антоніна Оліференко), які працюють на базі КЗ «Березнянський навчально-реабілітаційний центр», взяли участь у Всеукраїнській акції з висадки дерев «Дерева Перемоги» та висадили на території закладу саджанці туї.

          26 Квітня 2024 08:56

          ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської виставки-конкурсу науково-технічної творчості учнівської молоді «Наш пошук і творчість – тобі, Україно!»

          У березні-квітні Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді організовано та проведено виставку-конкурс. На ній були представлені моделі літаків та БПЛА, суден та автомобілів, макети архітектурних споруд, виготовлені власноруч 53 здобувачами освіти закладів позашкільної та загальної середньої освіти області.

          Журі розглянуло 43 експонати за такими категоріями: «Прилади та обладнання», «Ігри та іграшки з елементами техніки», «Техніка майбутнього», «Спортивно-технічне моделювання», «Архітектура та будівництво», «STEAM-проєкти», «БПЛА».

          Конкурсні роботи вихованців Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Ніжинської станції юних техніків Ніжинської міської ради та Городнянської станції юних техніків Городнянської міської ради стали одними з найкращих.

          Метою виставки-конкурсу є виявлення, розвиток обдарованих дітей та молоді, надання їм допомоги у виборі професії, залучення до науково-технічної, конструкторської, проєктної, винахідницької та пошукової діяльності; стимулювання творчого самовдосконалення

          25 Квітня 2024 12:05
          23 Квітня 2024 17:06

          До відновлення Чернігівщини долучаються студенти будівельних професій

          Участь волонтерських організацій у відбудові Чернігівщини обговорили під час засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Добробат — добровольчий будівельний батальйон», що відбулося під головуванням його керівника Володимира Крейденка, народного депутата України.

          Під час зустрічі присутні обговорили 8 питань, які стосуються розбудови населених пунктів Чернігівщини, що постраждали внаслідок війни протягом 2023 року та першого кварталу 2024.

          «Такі обговорення дають змогу актуалізувати проблеми та шукати їх вирішення спільно: різні гілки влади, громадянське суспільство, донори. Дещо з обговореного потребує змін у законодавстві, відтак прямий діалог з народними обранцями є дуже цінним», — зазначив Костянтин Мегем, перший заступник голови Чернігівської ОДА.

          23 Квітня 2024 15:59
          23 Квітня 2024 15:04
          <<<1 - 11 з 4373>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/