НМТ-2024: ПРО ВАЖЛИВЕ ДЛЯ УЧАСНИКІВ

vebinar

Незабаром розпочнеться основна сесія національного мультипредметного тесту.  Зареєстровані учасники й учасниці вже завтра, 8 травня, зможуть сформувати й роздрукували запрошення зі своїх персональних кабінетів, тож матимуть інформацію про дату, час  і місце проведення НМТ.

А якщо  учасники й учасниці тестування, їхні батьки та вчителі захочуть дізнатися більше про цьогорічні особливості проходження тесту, то в пригоді їм стане відеокоментар директорки Українського центру оцінювання якості освіти Тетяни Вакуленко.

Докладніше

НМТ–2024: ПОНАД 287 ТИСЯЧ УЧАСНИКІВ ПРОХОДИТИМУТЬ ТЕСТУВАННЯ В ОСНОВНУ СЕСІЮ

Pidsumky-reyestratsiyi-dlya-uchasti-v-NMT

В Українському та регіональних центрах оцінювання якості освіти завершено розподіл зареєстрованих учасників основної сесії НМТ за робочими місцями в тимчасових екзаменаційних центрах. 

Загалом за підсумками основного періоду реєстрації понад 287 тисяч осіб отримали повідомлення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат НМТ. Для участі в основній сесії НМТ 2024 року зареєструвалося 231 118 цьогорічних випускників і 56 663 випускників минулих років. Серед зареєстрованих учасників 267 898 осіб виявили бажання проходити тестування в Україні, а 19 883 ー за кордоном.

Докладніше

БЄФВВ-2024: ПІДСУМКИ РЕЄСТРАЦІЇ ВСТУПНИКІВ КОЛЕДЖІВ

BYEFVV (2)

Завершено реєстрацію вступників, які планують проходити єдине фахове вступне випробування для вступу на бакалаврат (далі — БЄФВВ).

У період з 19 до 30 квітня до приймальних комісій закладів вищої освіти мали змогу звернутися вступники на бакалаврські програми, які мають (отримають) диплом молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (НРК5) і планують продовжити навчання за спеціальностями галузей знань 07 «Управління та адміністрування», 20 «Аграрні науки та продовольство», 28 «Публічне управління та адміністрування», 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності», 051 «Економіка».

Бажання складати БЄФВВ з економіки та управління виявила 31 особа, а пройти тестування з аграрних наук охочих не було зовсім. Незважаючи на такі скромні показники, для зареєстрованих учасників буде створено всі умови для реалізації права на вступ.   (більше…)

ЄВІ / ЄФВВ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ ПРО РЕЄСТРАЦІЮ

reyestratsiya-z-7-do-29-travnya

7 травня розпочнеться реєстрація для участі в цьогорічних випробуваннях до магістратури, а також до аспірантури. Триватиме вона до 29 травня включно

Цьогоріч охочі вступати до магістратури проходитимуть єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) та складатимуть єдиний вступний іспит (ЄВІ). Зауважимо, що результати ЄВІ також можуть знадобитися потенційним аспірантам для допуску до вступного іспиту з іноземної мови.

Реєстрацію осіб, які бажають узяти участь у ЄФВВ та/або ЄВІ,  здійснюють приймальні комісії закладів вищої освіти за умови особистої присутності вступника / вступниці та/або дистанційно.

Реєстрація відбуватиметься за допомогою взаємодії двох сервісів, роботу яких забезпечують Державне підприємство «Інфоресурс» та Український центр оцінювання якості освіти.

Докладніше

ВСТУПНІ ДО МАГІСТРАТУРИ: ЯКІ ВИПРОБУВАННЯ ВИБИРАТИ

de-bude-svtoreno-punkty-testuvannya-5 (1)

Які іспити треба вказати в реєстраційній заяві-анкеті, щоб мати змогу вступити на обрану магістерську програму?

Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році для вступу на магістерські програми вступники мають складати єдиний вступний іспит (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ).

Звертаємо увагу потенційних магістрів на те, що для вступу на будь-яку спеціальність (незалежно від форми навчання ー очна чи заочна, бюджетна чи контрактна тощо) потрібно складати ЄВІ. Тож у вашій заяві-анкеті обов’язково має бути зазначено назву цього тестування.

Окрім ЄВІ, ще одне вступне випробування, а саме ЄФВВ, потрібно буде також указати тим вступникам, хто планує вступати на спеціальності таких галузей знань:

Докладніше