Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Сьогодні, 21 вересня, у всьому світі відзначають Міжнародний День Миру. Це свято було започатковано Генеральною Асамблеєю ООН у 2002 році. Генеральною Асамблеєю цей день проголошений як день відмови від насильства і припинення вогню в усьому світі.

Учні та педагоги гімназії взяли участь в тематичному заході, що відбувся в рамках відзначення Міжнародного Дня миру на міській площі ім. Князя Ігоря. Міський голова Олег Бондаренко привітав присутніх зі святом та побажав всім мирного неба над головою, аби швидше закінчились бойові дії на Сході України, щоб молоде покоління нашої країни примножувало добру славу рідної землі. Також перед присутніми виступили: начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Ірина Головня, голова спілки учасників антитерористичної операції на Сході України Новгород-Сіверщини Іван Мельник.

Щороку по всьому світу в цей день люди беруть участь у символічній ході, висловлюючи, таким чином, власну відданість ідеям миру, солідаризуючись з іншими людьми на різних континентах і в інших країнах, підтримуючи Організацію Об’єднаних Націй у її зусиллях, спрямованих на досягненні й встановленні миру. В цей день всім країнам запропоновано утримуватися від проведення військових дій. Тож будемо сподіватись, що мир скоро запанує на нашій рідній Україні, а на Сході не буде більше втрат серед наших бійців та мирних жителів.11111