Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Вже ціле століття відділяє нас від того часу, коли в січні 1918 року триста юнаків піднялися на захист незалежної Української держави. Ті січневі події живуть у душі українського народу і ятрять його серце.

29 січня в нашій гімназії відбувся міський захід – вечір пам’яті, присвячений Дню пам’яті героїв Крут. Перед присутніми виступив міський голова Олег Бондаренко та науковий співробітник музею-заповіднику «Слово о полку Ігоревім» Павло Провозін.  У підготовці та проведенні заходу взяли участь ведучі Дмитро Лисиця та Анастасія Могильна, юні читці – В.Шевченко, А.Коленченко, С.Мельник, хореографічна студія «Танцювальний квартал» (керівник Ю.Шкалаберда), а також інші колективи навчальних закладів міста.

Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять тих молодих лицарів, які далекого січневого ранку на зорі становлення молодої Української держави, заступили собою шлях ворогам на Київ в ім’я воскреслої сьогодні України й показали нам високий героїзм і патріотичну самопожертву за ідею, відданість національній справі.0101010101010101