Школа лідера — Новгород-Сіверський ліцей №1

Щоб сміливо вийти зі школи назустріч світові ХХІ століття, учню необхідні не тільки академічні знання, а й навички розвитку, зростання та повного розкриття свого потенціалу. Сьогоднішній випускник має вміти підходити до будь-якої справи творчо, гнучко, мати власне бачення, орієнтуватися в інформаційному просторі та користуватися сучасною технікою, бути ініціативним та відповідальним, вміти співпрацювати з іншими та бути лідером.

Такий набір вмінь та навичок отримав назву «Навички ХХІ століття» і був визначений видатними педагогами, керівниками підприємств, науковцями та урядовими установами як важливі компетенції сучасної людини.

Зважаючи на це, учнівське самоврядування "Острів Скарбів" Новгород-Сіверської гімназії №1 разом з координатором педагогом-організатором Ільющенко О.М. в цьому навчальному році розпочало впровадження програми «Лідер у мені», яка допомагає навчати гімназистів лідерству та навичкам ХХІ століття. У контексті програми поняття лідерства відрізняється від звичного для суспільства розуміння лідера як керівника та ватажка, й перш за все означає здатність людини бути лідером для себе самої: керувати власним життям, будувати його за своїм бажанням.

Ключовий компонент «Лідера в мені» — програма Стівена Кові «Сім звичок надзвичайно ефективних людей». Це адаптація відомої програми «7 звичок надзвичайно ефективних людей», яка допомагає учням гармонійно розвиватися, втілювати в життя свої мрії, встановлювати позитивні стосунки з оточенням, почуватися щасливими, а також гуртує учнів у єдиний дружній колектив.

01010101010101