Всеукраїнський тиждень права — Новгород-Сіверський ліцей №1

В рамках Всеукраїнського тижня права 6 грудня 2018 року учні 10-х класів разом з класними керівниками завітали на екскурсію до Новгород-Сіверського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Чернігівської області.

Начальник відділу Савченко Михайло Васильович розповів учням про діяльність, основні завдання державної виконавчої служби, вимоги, що пред'являються до державних виконавців, їх повноваження при примусовому виконанні виконавчих документів з наведенням прикладів, які виникають у повсякденному житті.

У зустрічі взяла участь Наталія Іванівна Довбня, начальник відділу Новгород-Сіверського бюро правової допомоги Менського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги. Вона ознайомила учнів з правами та свободами громадян України, нагадала про проект "Я маю право", мета якого – формування правової культури та правової свідомості у суспільстві, підвищення рівня знань громадян щодо гарантованих Конституцією та законами України прав у різних сферах життя. В рамках реалізації цього проекту подарували кожному учню інформаційні буклети-пам'ятки Міністерства юстиції України. Зустріч пройшла цікаво, учні отримали багато корисної інформації.

001001001001001001001