Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

9 жовтня 2019 р. в рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який проходить під гаслом: “Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня” вперше в приміщенні нашої бібліотеки було проведено “Дублер-шоу. Бібліотекар на годину.”

В цьому заході на кілька годин бібліотекарями стали учні 6-А класу: Марків Ярослав, Лізун Анна, Шерстюк Аліна.

На робочому місці працівники бібліотеки провели для дублерів інструктаж з техніки безпеки; ознайомили їх з правилами поведінки в бібліотеці; розстановкою книжкового фонду; розповіли, як поводити себе з відвідувачами; пояснили правила запису літератури в читацький формуляр.

Діти впевнено обслуговували відвідувачів, допомагали їм вибирати книги, відчуваючи себе господарями абонементу. Працюючи з бібліотечним фондом учні відібрали літературу для оновлення тематичної полички: ”Про все на світі .”

Юним помічникам дуже сподобалося в ролі бібліотекаря. Вони зауважили, що це дуже цікава й потрібна професія, щоб бути ним, потрібно багато знати і читати. Відчувши себе «бібліотекарем на годину», маленькі дублери зацікавилися професією бібліотекаря.

010101