Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Новгород-Сіверський… Ти зачарував своєю красою не одне покоління земляків і упродовж століть вчив стійко себе боронити та давав натхнення і снагу на працю й творчість. Твоя велич оспівана в шедеврах літератури, архітектури, скульптури, образотворчому мистецтві, чарівних мелодіях та щирих піснях. Про твою дивовижну історію ми дізнаємося з славнозвісної поеми «Слово о полку Ігоревім».

06 листопада 2019 року в Новгород-Сіверській гімназії №1 ім. Б. Майстренка громадська організація «Княжий град» в особі Олени Бурико спільно з випускниками школи – художником Володимиром Половцем та Геннадієм В'язовиком презентували нове видання книги «Слово о полку Ігоревім» – частиною проекту PRO СЛОВО, реалізацію якого розпочато в Новгороді-Сіверському, продовжено в Києві та буде завершено в Чернігові.

У ході творчої зустрічі учні та педагоги ознайомились з видавцями «Слово о полку Ігоревім», а також мали можливість поспілкуватися з талановитим художником Володимиром Половцем та переглянути нове ілюстроване видання книги, що містить текст із першого друкованого видання 1800 року. Колектив гімназії вдячний за презентований цінний дарунок, який передано до бібліотеки та художньої студії «Палітра».

1 1 1 1 1 1 1 1 1010101