Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Інклюзивна освіта стає все більшим пріоритетом. Це пов’язано зі зростаючим розумінням суспільства важливості врахування і поваги до індивідуальних відмінностей різних людей; забезпечення основних прав і свобод людини, насамперед права на освіту. Сьогодні інклюзивна освіта є не лише однією з фундаментальних засад розвитку освіти, але й філософією розуміння участі людини у житті суспільства.

Тренінг «Основи інклюзивного шкільного навчання», що є частиною проєкту «Інклюзивна реформа шкільної освіти в Україні: впровадження найкращих світових практик», який реалізується громадською організацією «Волонтерський Рух « Спільна допомога» провела тренерка Тетяна Могильна для вчителів гімназії.

Знайомились з різними моделями розуміння інвалідності чи особливих потреб, визначали основні принципи роботи команди для забезпечення ефективної підтримки дитини, знайомились з світовими практиками щодо універсального дизайну та розумного пристосування, підтримки батьків та роботи асистента вчителя. Всі учасники тренінгу отримали сертифікати. 1 1 1 1 1 1 1