Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Початкова школа – це фундамент шкільного навчання, адже саме тут закладається основа для формування особистості майбутнього громадянина. Вона покликана забезпечити подальше становлення і різнобічний розвиток особистості дитини, цілеспрямовано виявити і розвинути її здібності в різних видах діяльності, створити умови для повноцінного засвоєння базового рівня освіти й уміння вчитися.

В українському суспільстві виникла потреба змінити підходи до навчання молодого покоління. Початкова школа знаходиться на передових засадах реформування національної освіти, тому міністерство освіти України розпочало роботу по модернізації змісту саме початкової освіти. Від результативності й ефективності початкової освіти значною мірою залежить якість функціонування середньої та старшої школи, які мають бути пов’язані між собою принципом наступності. Змінився підхід вчителів до навчання учнів, метою яких є зробити не стільки «знаючих, скільки «думаючих» громадян.

І ось уже другий рік перші і другі класи нашої гімназії, як і всієї України почали працювати за оновленими навчальними програмами. Головна ідея НУШ – компетентнісне навчання. Це означає, що учні не просто набувають знання, а вчаться використовувати їх на практиці й опановувати навички. Навчання в НУШ побудоване на дослідженнях: дитина самостійно шукає відповіді на запитання, осмислює вивчене, а вчитель допомагає їй в цьому. Тому в НУШ діти навчаються граючись.

НУШ це школа, до якої приємно ходити учням. Тут прислухаються до їхньої думки, вчать критично мислити, не боятися висловлювати власну думку та бути відповідальними громадянами. 

А ось і калейдоскоп цікавих моментів учнів нашої школи, які з задоволенням навчаються у Новій українській школі.

Клас-кабінет – це творча лабораторія не тільки вчителя, але й учнів, які в ньому навчаються. 01020204Ранкові зустрічі – школа життя. 0505НУШ – це України школа нова, для школярів у ній вирують дива!!! 070707071111LEGO – гра по-новому, навчання по-іншому в освітньому просторі нової української школи».1313«Лепбук - це цікаво!»1515Нова українська школа поєднує в собі: любов до дитини, турботу про її розвиток і бажання подарувати їй радість відкриття нового світу та безліч шансів реалізувати себе, щоб бути щасливим.