З 20 по 24 лютого у гімназії було проведено тиждень інформатики — Новгород-Сіверський ліцей №1

Традицією в нашій гімназії є щорічне проведення предметних тижнів, зокрема тижня інформатики. Протягом тижня учні мали змогу ознайомлюватися з цікавими знахідками та винаходами, новинками в галузі обчислювальної техніки та інформаційних технологій.

Заходи були спрямовані на:
розвиток творчої фантазії;
логічного мислення;
вміння орієнтуватися в інформаційному просторі;
формування обов'язковості, відповідальності, креативності.

У понеділок, 20 лютого, учні 2-4-х класів змагалися у конкурсі малюнків на тему “Інформатика”. Найкращими виявилися роботи учнів: Райської Карини, Крамарчука Максима (2-А), Добривечір Дар'ї (2-В). Цікавими були роботи Пелекайса Германа, Осипець Анни (3-В), Коробка Вадима (4-Г).
IMG 1716
Наступний день тижня, вівторок, 21 лютого, був також насиченим. Всі бажаючі могли взяти участь у Десятипальцевих перегонах. Переможцем виявилася Полозова Тетяня (9-А).
IMG 4077 21 лютого також оцінювалися стінгазети на тему “Світ інформатики”. Найкращою виявилася газета, авторами якої є Шинкаренко Аліна, Тиченко Анна та Щедрова Анастасія, учениці 10-А класу.
IMG 1713У середу, 22 лютого, для учнів 7-х класів проводилось інтерактивне змагання “Хрестики-нуліки.” Найкращими були учні 7-Б класу.
IMG 4093
Окрім змагання  в цей день також було проведено брейн-ринг для учнів 5-х класів “Весела інформатика.” Учні показали гарну підготовку та міцні знання з інформатики. Перемогла дружба.
У четвер, 23 лютого, для учнів гімназії було проведено “Інформаційний аукціон” — на найкращі знання з інформатики та інформаційних технологій. Ґрунтовні знання показали: Бондар Анна, Бондар Марія (10-А), Громовой Костянтин (7-А).
IMG 4086
Турнір — це завжди цікаво.  Учні взяли участь у турнірі з шахів он-лайн. Кращіми гравцями стали: Горбонос Олег (8-А), Гульок Дмитро (9-А) та Сластьон Євгеній (10-А).

IMG 4095Конкурс  знавців Інформатки” було проведеносеред учнів 10  класів у п'ятницю, 24 лютого, де діти показали гарний результат і за кількістю балів перемогла дружба. Також були підведені підсумки тижня. Було вручено дипломи учням, які отримали гарні результати у Всеукраїнському конкурсі “Бобер”.
uc29n6CXnaMПредметний тиждень інформатики пройшов змістовно та цікаво, залишивши позитивні враження і в учнів, і у вчителів.