Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності — Новгород-Сіверський ліцей №1

У зв’язку з проведенням цілеспрямованої профілактичної роботи щодо попередження дитячого травматизму, формування у підростаючого покоління світоглядних та етичних основ здорового способу життя, усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки у разі виникнення надзвичайних ситуацій з 24 по 28 квітня в гімназії проводився «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».

У відповідності до плану були проведені екскурсії до Новгород-Сіверського РВУДСНС України в Чернігівській області.
В рамках проведення
 «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» 24 квітня учні 5-а класу та вихованці групи продовженого дня 5-6-х класів  відвідали пожежно-рятувальну частину 17 ДПРЧ України Новгород-Сіверського району.
ex1Під час екскурсії учні мали змогу ознайомитися з правилами пожежної безпеки, розширити уявлення про роботу пожежників, про способи гасіння пожеж та транспорт спеціального призначення. Cтарший лейтенант цивільного захисту Бобров Євгеній Миколайович розповів, як оперативно-рятувальні загони реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей.
ex2Найбільше учням запам’яталися відвідини гаража з технікою та устаткуванням. Школярі фотографувались поруч з технікою та мали змогу роздивитись костюми, в яких працюють пожежні.
ex3Рятувальники розповідали учням про те, як працює та чи інша техніка та відповідали на питання, які задавали діти.  Під час зустрічі старший пожежний рятувальник  звернув увагу учнів на  причини  виникнення пожеж та їх запобігання, розповів як правильно діяти у разі пожежі.
ex4Після побаченого і почутого кожна дитина глибше розуміє  важливість та героїчність  професії  пожежника. Ця екскурсія дала можливість познайомити школярів з професією героя-рятувальника та навчити дітей безпеці життєдіяльності.
ex5Дякуємо співробітникам пожежної частини  за захоплюючу та пізнавальну екскурсію!

Проведені заняття, відкриті уроки, конкурси, вікторини з питань безпеки життєдіяльності та профілактики дитячого травматизму.

Усі здорові люди люблять життя.

Таку назву мав інформаційно-практичний калейдоскоп для учнів п`ятих, шостих і сьомих класів, який пройшов 24 квітня у Новгород-Сіверській гімназії №1 під керівництвом учителя основ здоров`я Скивки Г.С. і класних керівників Дубовець Н.І., Овсюк О.М., Осадчої В.М. у рамках тижня знань з основ безпеки життєдіяльності.

Основна мета його – поглибити знання учнів з правил безпеки вдома і на вулиці, відпрацювати навички поведінки під час пожежі, під час подорожі до лісу, під час користування предметами побутової хімії, на транспорті.

Під час заходу діти не тільки дізналися про «трикутник вогню», горючі речовини, про шкоду від спалювання сухої трави, небезпечні канцтовари, елементи конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху, а й навчилися діяти в надзвичайних ситуаціях: захищати органи дихання від отруйних газів, викликати пожежну службу, гасити електроприлади, правильно діяти під час евакуації, правильно користуватися засобами побутової хімії і вибирати безпечне канцобладнання.

А підсумкові клоуз-тести допоможуть безпеці вдома і на вулиці.

IMG 5034вIMG 5034вIMG 5034вIMG 5034вIMG 5034вДля проведення заходів були запрошені фахівці Новгород-Сіверського РВУДСНС в Чернігівській області.

IMG 0295IMG 0295IMG 0295IMG 0295Під час проведення «Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності» було організовано  відпрацювання з дітьми практичних дій в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та щодо надання першої допомоги травмованим та потерпілим.
001001001001001001001001Відбулася зустріч з лікарем центра екстреної медичної допомоги та медицини катастроф  Гульчуком Віктором Володимировичем, який розповів  про надання домедичної допомоги при таких невідкладних станах як: травми та нещасні випадки, що потребують екстреної медичної допомоги та госпіталізації (ДТП, втоплення, ушкодження електричним струмом та блискавкою, інші); отруєння (побутовою хімією, медикаментами, грибами та інші); кровотечі: внаслідок пошкодження артерій та вен; носові кровотечі, шлунково-кишкові; раптових захворювання у дорослих: гострий інфаркт міокарда; стенокардія.P11405011P1140396Розміщення інформаційно-довідкових стендів та куточків з питань безпеки життєдіяльності. IMG 5199IMG 5199