Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

З метою формування в учнів свідомого ставлення до свого життя і здоров'я, здорового способу життя на основі розвитку життєвих навичок, виховання у дітей дбайливого та усвідомленого ставлення до власного здоров'я; ознайомлення учнів з основними принципами та закономірностями життєдіяльності людини в природному та соціальному середовищах; навчання учнів методів самооцінки та самоконтролю стану й рівня здоров'я у гімназії з 14 по 18 травня 2018 року був проведений «Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності».

В рамках тижня класні керівники 1-11 класів провели тематичні бесіди, виховні години, тренінги, усні журнали, години спілкування.01Учителі основ здоров'я Ковальчук Л.М., Скивка Г.С. у 8-х класах провели урок-вікторину «Азбука безпеки»; у 1-4 класах – мультгодини «Безпека нашого життя»; у 5-11 класах були проведені відеолекції «Як вижити в надзвичайних ситуаціях?», «Цивільна оборона населення у надзвичайних ситуаціях».02Класні керівники та вчитель основ здоров'я Ковальчук Л.М. організували конкурс малюнків серед 1-6 класів на тему: «Як про здоров'я ти думати будеш, ніколи здоров'я ти не загубиш».03030314 травня вчитель предмета «Захист Вітчизни» та основ здоров’я Ковальчук Л.М. для учнів 10-11 класів, провела тренінг з надання першої долікарської допомоги. Учні отримали чудову можливість взяти безпосередньо участь у майстер-класах з надання невідкладної допомоги, яка актуальна у різних надзвичайних ситуаціях, зокрема: втрата свідомості, кровотечі, травми різного ступеня важкості.06060606Проведення подібних просвітницьких заходів надзвичайно важливе у контексті вироблення практичних навичок, дій в екстремальних ситуаціях та формування здорового способу життя.

Заходи, які відбулися протягом Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності були цілеспрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров'я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для дітей.1010