Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Як ми знаємо, що з кожним роком зростає інтенсивність автомобільного руху на дорогах. А це в свою чергу, підвищує відповідальність усіх учасників дорожнього руху: водіїв, пішоходів, пасажирів. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених Правил дорожнього руху.

З метою посилення профілактичної та роз’яснювальної роботи, підвищення рівня культури поведінки дітей на дорогах та закріплення знань Правил дорожнього руху у Новгород-Сіверській гімназії №1 ім. Б.Майстренка з 06 по 12 травня 2019 року був проведений тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі.

В рамках тижня були проведені наступні тематичні уроки та бесіди:

06.05.2019 р. відбулася зустріч учнів 5х класів з представниками національної поліції на тему: “Дотримання правил дорожнього руху”.

Під час цікавої зустрічі учні пригадали правила дорожнього руху, елементи безпеки, розмітки на дорогах.

Особливу увагу було звернено на безпеку руху велосипедиста, елементи конструкції велосипеда, що впливають на безпеку руху, одяг й інші засоби безпеки.

010104

«Чи добре знаємо правила дорожнього руху?» під такою назвою у рамках тижня безпеки дорожнього руху пройшла вікторина серед учнів 9-В класу.

Справжнє випробування знань учнів 9-В класу підготували вчитель основ здоров’я Скивка Г.С. і класний керівник Овсюк О.М.

Діти гідно витримали іспит. Адже школярі добре знають і про Європейський день пішохода; про елементи доріг, вулиць, перехрестя; загальні положення «Правил дорожнього руху»; види ДТП, небезпечні вантажі; дорожні знаки і що робити, якщо ви стали свідком ДТП.

Дуже цікаво пройшла зустріч з представником поліції в молодших класах гімназії:

040404

Безпека на дорозі й у транспорті найбільше залежить від тебе самого!!!007

Проведення Тижня показало, що учні в достатній мірі знають Правила дорожнього руху, володіють навичками поведінки на вулиці, дорозі, вміють знайти вихід з будь-якої ситуації, пов’язаної з дорожнім рухом. Тиждень поглибив знання учнів у відповідній сфері, сприяв розвитку практичних навичок, поглибленню знань Правил дорожнього руху.