Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до «Тимчасових рекомендацій щодо організації та протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину в зв'язку з поширенням короно вірусної хвороби (COVID - 19)», 2020-2021 навчальний рік буде незвичним. Новими будуть і наші з вами правила комунікування, життєдіяльності. Максимально враховуючи всі можливі варіанти розвитку подій, хотілося б завчасно попередити всіх вас про вимушену необхідність наступного:

1. Рух по території, коридорах, вхід у заклад освіти буде можливий лише у захисній масці або респіраторі. Просимо забезпечити ваших дітей захисними масками з розрахунку 1 маска на 3 години та герметичними пакетами для їх зберігання (zip-пакет чи папка на кнопці). Для використаних одноразових масок в школі будуть наявні спеціальні урни.

2. Вхід до школи батьків, бабусь, дідусів або інших членів родини з початку навчального року суворо заборонено. З переходом до жовтої зони  для кожного класу буде визначено свій вхід до школи та час входу.

3. При вході в школу або клас всім слід попередньо обробити руки антисептиками. Місця для обробки рук знаходитимуться на входах у заклад, в туалетах, біля їдальні, кабінетів інформатики, спортивного залу. Просимо вас, батьки, навчати дітей правильному користуванню в закладі освіти індивідуальними антисептиками, враховуючи можливі ризики для здоров'я та наголосити на тому, що в класі цього робити не слід.

4. Щоденно, перед початком занять, класні керівники або вчителі предметники будуть проводити опитування учасників освітнього процесу щодо їх самопочуття та наявності симптомів респіраторної хвороби. В разі виявлення ознак захворювання, за відсутності батьків, здобувачів освіти тимчасово ізолюватимуть в спеціально відведене приміщення закладу, інформуватимуть батьків чи інших законних представників та прийматиметься узгоджене рішення щодо направлення хворого до закладу охорони здоров'я. Ви, як батьки, зі свого боку ні в якому разі не відпускайте дітей до школи з температурою, сильним головним болем, нежиттю чи кашлем.

5. Навчання буде проходити в одному класі, переходити в інший кабінет будуть лише на деякі предмети: фізкультура, інформатика, труди, біологія, хімія, фізика, Захист України, музика, хореографія, та при розподілі класу на групи. На уроки інформатики дитина повинна мати гумові рукавички.

6. Організація питного режиму в закладі освіти зазнає змін. Просимо забезпечити явку ваших дітей обов'язково зі своєю пляшечкою води.

7. Ймовірніше за все буфет працювати не буде, тому прохання давати їжу з собою.

8. Провести бесіди про заборону тактильного контакту під час привітання.

Відчуваємо, що прописані правила викличуть хвилю невдоволення у батьківської громади. Але все ж це краще, аніж повноцінне дистанційне навчання, коли ваші діти будуть вдома без нагляду.

Дякуємо за розуміння!