вівторок, 26 березня 2024 р.

Зустріч з психологом

Формувати в педагогів  навички подолання кризових станів, навчати надавати першу психологічну допомогу собі та іншим людям, розвивати навички саморегуляції та самомотивації для профілактики стресових станів і стабілізації психіки - це основні питання психолого-педагогічного семінару.
Відбувся психолого-педагогічний семінар "Перша психологічна допомога", тема викликає жвавий інтерес у людей. Що й не дивно, адже є закономірним відгуком на стан хронічного стресу через повномасштабну війну.
Психологиня Тетяна Могильна почала семінар з обнадійливого факту: «з дослідженнями, 80% дорослих людей самотужки долають психологічну травму, зберігаючи при цьому своє здоровʼя».
Події, які можуть викликати психологічну травму, є досить поширеними не тільки у воєнний час, тому важливо знати, як надати як першу домедичну, так і першу психологічну допомогу (ППД). Засвоєння основних методів ППД дозволяє нам ефективно взаємодіяти у стресових ситуаціях, сприяючи не тільки своєму власному самопочуттю, але й знижуючи ризик розвитку посттравматичного стресового розладу (ПТСР) як у себе, так і в інших.