День пам’яті жертв Голокосту — Новгород-Сіверський ліцей №1

Це страшне і нелюдське явище, яке відбувалося в період 1933-1945-х років і отримало назву – Голокост, що призвело до умисного винищення практично однієї третини євреїв, а також незліченної кількості представників інших національностей, породжене ненавистю, фанатизмом та расизмом, які панували тоді в фашистської Німеччини, НЕ ПОВИННО ПОВТОРИТИСЯ! 

Сьогодні, 27 січня, в Новгород-Сіверській гімназії №1 відбулася тематична година пам’яті, присвячена Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту.

Науковий співробітник краєзнавчого відділу історико-культурного музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» С.М. Приход розповіла учням про цю трагічну  сторінку  історії України та інших країн світу, а також проінформувала про наслідки каральних фашистських заходів по знищенню єврейського населення на нашій Сіверщині. 

У цей день, День скорботи і пам’яті, ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім’я якої – Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібне більше ніколи не повториться! Будемо пам’ятати...

0102

030405