Chromebook для вчителя від Google — Новгород-Сіверський ліцей №1
Через те, що наше місто знаходиться в сорокакілометровій зоні бойових дій, багаточисленні здобувачі освіти нашої гімназії, на жаль, не мають можливості мати очне або змішане навчання. Тож нещодавно з метою забезпечення якісного дистанціонного навчання держава надала учителям у користування 60 хромбуків.

 Хромбук (Chromebook) – це ноутбук, що працює на базі операційної системи Google Chrome OS. Відмінність Chrome OS в тому, що вона спрямована не на десктоп-програми, а на веб-сервіси. Це означає, що більша частина роботи на такому комп’ютері виконується у хмарі через Інтернет та додатках з екосистеми Google. У кожному Chromebook є всі програми, необхідні для роботи вчителя: текстовий редактор, електронні таблиці, форми, презентації, нотатки, поштова скринька та браузер. Хромбуки, безперечно, є дуже необхідним навчальним інструментом в сьогоднішніх екстремальних умовах під час війни.

Даний проєкт є продовженням ініціативи “Ноутбук кожному вчителю”, а його реалізація стала можливою завдяки домовленнястям Міністерства освіти і науки України з компанією Google та підтримки Організації Об”єднаних Націй з питань науки, освіти, культури ЮНЕСКО.
1jpg2jpg3jpg