Тренінг для учнів з надання домедичної допомоги — Новгород-Сіверський ліцей №1

На жаль, воєнні ризики стали невід'ємною частиною нашого життя. Формування в учнів  навичок безпечної поведінки  під час війни – сьогодні одне з головних завдань батьків та освітян.

З цією метою учні 7-Б класу Новгород-Сіверського ліцею №1 під керівництвом Світлани Сігути  пройшли тренінг з надання домедичної допомоги. Навчання провела інструкторка з тактичної медицини, підготовлена за стандартами НАТО, професіонал високого рівня Віра Логвенок.

На тренінгу юнаки та дівчата засвоїли способи перевірки постраждалого на ознаки життєдіяльності, алгоритм серцево-легеневої реанімації та штучного дихання, наявність ушкоджень та переломів, вчилися правильно діяти в критичних ситуаціях.

Також під час заняття ліцеїсти  ознайомилися з методами розпізнання видів кровотеч, вчилися накладати турнікети собі та тому, хто цього потребує.

Подібні практичні заняття - запорука усвідомленого сприйняття  життєво важливих знань. Щиро вдячні пані Вірі за співпрацю у формуванні в молоді практичних навичок безпечної поведінки.

124567