Анонси
     

     






           
           

          Назад

          <<<1 - 11 з 4359>>> Архів
          18 Квітня 2024 16:23

          4 укриття закладів освіти Чернігівщини відремонтує міжнародна неурядова організація «Людина у скруті»/People in Peril (Словацька Республіка)

          Меморандум про співробітництво у сфері відновлення захисних споруд (укриттів) закладів освіти, які розташовані на території Чернігівської області, підписали директорка словацької організації Андреа Найвіртова та начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА Юрій Музика.

          Відповідно до підписаного меморандуму ремонтні роботи пройдуть у сховищах закладів освіти Городнянської, Михайло-Коцюбинської, Тупичівської та Холминської територіальних громад.

          «В укриттях будуть здійснені роботи з облаштування стін, стелі, підлоги, осучаснення електропроводки, каналізаційної та вентиляційної системи. Фінансування цього проєкту надається словацькими фондами — Фундацією Відкритого  Суспільства Братислава та Фундацією Понтіс — завдяки підтримці представництва Тайбею в Словаччині», — розповідає Юрій Музика.

          18 Квітня 2024 16:19

          «Зоряні шляхи Чернігівщини» — обласна виставка-конкурс дитячих робіт

          105 робіт здобувачі освіти закладів загальної середньої та позашкільної освіти Чернігівщини подали для участі в обласній виставці-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини».

          Творчі доробки представлені у трьох номінаціях: «Образотворче мистецтво», «Технічні моделі», «Технічний дизайн».

          Дитячі роботи напрямку «Образотворче мистецтво», подані за темою «Мрії інопланетян», показали багату уяву та креативність учасників, їхні художні компетентності та оригінальне баченням фантастичного світу.

          У напрямку «Технічні моделі» представлені моделі літаків, гелікоптерів, ракет, планерів, які вражають точністю виготовлення деталей, складністю, функціональністю, оригінальністю та майстерністю виконання. Для їх створення використовувалися різноманітні матеріали (пластик, пінопласт, метал, дерево, папір тощо).

          17 Квітня 2024 17:22
          17 Квітня 2024 17:22
          17 Квітня 2024 15:18

           

          150 мільйонів гривень державної субвенції спрямують на ремонт та будівництво укриттів ЗЗСО в Чернігівській області

           

          Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти», затвердивши механізм розподілу фінансування на облаштування безпечних освітніх просторів у закладах освіти у 2024 році.

          Уряд також визначив 8 пріоритетних областей та граничні обсяги надання субвенції на облаштування безпечних умов для кожної з них. Чернігівщина отримає не більше 150 млн грн. Загалом на ремонт та будівництво укриттів по всій країні спрямують 2,5 мільярда гривень.

          Відповідно до постанови субвенцію на укриття у 2024 році буде спрямовано лише для закладів загальної середньої освіти, які працюють за дистанційною та/або змішаною формою

          17 Квітня 2024 10:24
          16 Квітня 2024 14:59

          Як пройшли міжгурткові змагання серед юних ракетомоделювальників

           

          З нагоди Міжнародного дня космонавтики 13 квітня Чернігівським обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проведено міжгурткові змагання з ракетомодельного спорту.

          У змаганнях взяли участь 24 вихованці ракетомодельного гуртка. Боролися спортсмени за особисту першість у класі моделей П-1-2, запускаючи пневматичну ракету на дальність польоту.

          Усі запуски пройшли вдало. За результатами змагань призові місця посіли:

          І місце – Михайло Пащенко;

          ІІ місце – Костянтин Бутько;

          ІІІ місце – Іван Семенов.

          Під час проведення змагань для учасників та гостей на подвір'ї закладу було організовано експозицію з робіт обласної виставки-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Зоряні шляхи Чернігівщини».

          Вітаємо переможців та учасників змагань з гарними результатами, бажаємо успіхів в подальшому розвитку та набутті нових знань і навичок!

          16 Квітня 2024 11:13

          На Чернігівщині стартував ІІІ етап всеукраїнських шкільних ліг

           

          Волейбольні команди дівчат Чернігівського району днями розпочали боротьбу за вихід на обласний етап проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

          Попередньо 18 команд було поділено на 4 підгрупи. Дві з них змагалися на базі Ліцею №32, інші — на базі НУЧК імені Т.Г. Шевченка.

          Результативною була гра для учениць Любецького ліцею, Киїнського ліцею імені Костянтина Светенка, Гончарівського ліцею ім. героя АТО Д. Степанченка та Анисівського ліцею ім. І.Я. Франка. Команди дівчат від цих закладів освіти зустрінуться у фіналі районного етапу змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги».

          «Фінал заплановано на 19 квітня. На базі Ріпкинського ліцею відбудеться ще одна волейбольна гра, яка й визначить ту команду, що представить Чернігівський район на обласному етапі змагань», — розповідає Юрій Музика, начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОДА. 

           
          16 Квітня 2024 10:33

          Навчальний курс від волонтерів Корпусу Миру пройшли старшокласниці Чернігівщини

           

          Дві представниці Чернігівської обласної Ради старшокласників Анна Прус та Ольга Дьякова, вихованки гуртка «Лідерські ініціативи» Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва (керівниця Ярослава Мишакова),  успішно завершили Навчальний курс від волонтерів Корпусу Миру США для групи лідерів учнівського самоврядування.

          Навчальний курс тривав з вересня 2023 року по квітень 2024 року. Склад групи – 24 представники лідерської учнівської спільноти з різних областей України.

          Пів року старшокласники практикували розмовну англійську, пізнавали американську модель ведення проєктної діяльності в закладах освіти.

          За активну участь у проєкті «Молодіжний розвиток» Пілотної програми віртуальної служби Корпусу Миру США та особисте сприяння встановленню й розвитку комунікації між українськими та американськими лідерами учнівського самоврядування юні чернігівські лідерки отримали сертифікати від Корпусу Миру США та подяки від Українського державного центру позашкільної освіти. 

          15 Квітня 2024 17:07

          До уваги керівників закладів освіти!

          До Міністерства освіти і науки України надходять окремі звернення від вступників на навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти, які виявили помилки у власному документі про базову або повну загальну середню освіту.

          З метою врегулювання питання вступу таких осіб Міністерство освіти і науки України інформує, що вступникам, які не можуть зареєструвати особистий електронний кабінет у зв’язку з вказаними нижче помилками необхідно звернутись до сервісу підтримки електронних кабінетів вступників (забезпечується технічним адміністратором ЄДЕБО ДП «Інфоресурс») шляхом надсилання на електронну пошту ([email protected]) відповідного електронного листа з темою: «Помилка при реєстрації Х-ХХХ», де Х-ХХХ – номер відповідної помилки.

          До листа необхідно додати: сканкопії (фото) свідоцтва/атестата про ПЗСО або сканкопії (фото) свідоцтва про БСО (з ПІБ, серією, номером, датою видачі), скрін даних НМТ (ЗНО) (з ПІБ, номером, піном, роком видачі), паспорта (з ПІБ, серією, номером, датою видачі, терміном дії (для ID-паспорта)),

          15 Квітня 2024 11:26

          Вітаємо команду учасників  IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології!

           

          Відбулася олімпіада у Львові з 8 по 12 квітня, участь у ній взяли 123 учні 8-11 класів з усіх областей України та Києва.

          Чернігівщину представляла команда в складі: Олега Копилова, учня 8 класу Сновського ліцею № 3 Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області, Марії Савости, учениці 9 класу Сновського ліцею № 3 Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області, Поліни Шостак, учениці 10 класу Трисвятськослобідського ліцею імені Наталії Александрової Киїнської сільської ради, Марії Британ, учениці 11 класу Комунального закладу «Чернігівський обласний науковий ліцей» Чернігівської обласної ради.

          Олімпіада проводилася на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. Упродовж змагання учні виконували завдання теоретичного та практичного турів. Під час екскурсій учасники відвідали історичний центр Львова – Старе місто. Також усі олімпійці отримали сертифікати – запрошення на навчання до Київської школи економіки.

          <<<1 - 11 з 4359>>> Архів

          Назад

           

          Офіційна сторінка

           

           
           

           
           

           
           
           
           
           
          http://www.sqe.gov.ua/index.php/uk-ua/