Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності — Новгород-Сіверський ліцей №1

У період з 21 по 25 жовтня 2019 року було проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

Сьогодні проблема безпеки розглядається, як основна потреба людини, тому на школу покладається відповідальність за цілеспрямоване формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя. Із класними керівниками 5-11 класів була проведена інструктивно-методична нарада щодо профілактики травматизму невиробничого характеру, усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, підвищення рівня роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності учасників освітнього процесу; на сайті гімназії було опубліковано звернення управління ДСНС України в Чернігівській області до батьків.

Класними керівниками під час тижня були проведені виховні години, бесіди інформаційні хвилинки: «Безпека в побуті», «Як зробити своє життя безпечним», «Корисні підказки», оновлено куточки з безпеки життєдіяльності. До гімназії були запрошені працівники РВ ДСНС, які демонструючи наочність, провели години спілкування з учнями на тему «Маловідомі та вибухонебезпечні предмети». Був організований перегляд відеофільмів «Небезпечні знахідки», «Профілактика пожеж» і екскурсія учнів 5 класу до  РВ ДСНС.              

Під час тижня вчителями охорони здоров'я Ковальчук Л.М. та Скивкою Г.С. відбувалося моделювання можливих небезпечних ситуацій. Усі форми і види роботи, які використовувалися, були спрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, адекватних реакцій на різноманітні чинники ризику для життя.

Наприкінці тижня у гімназії за поданим сигналом тривоги (три дзвінки) було відпрацьовано евакуацію всіх учасників освітнього процесу у випадку виникнення надзвичайної  ситуації.

Підсумки Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності були підведені на нараді 31 жовтня.

010101010101010101010101010101