Тиждень дитячої книги — Новгород-Сіверський ліцей №1

Читайте щодня! Закохайте дитину в книгу. Це буде вашою найбільшою інвестицією у розвиток інтелекту дитини та її здатності мислити творчо та нестандартно.

Минулого четверга під час Тижня дитячої книги до учнів початкових класів Новгород-Сіверської гімназії №1 ім. Б. Майстренка завітали бібліотекарі центральної бібліотеки.

Діти із задоволенням взяли участь у різних забавах, вікторинах, конкурсах. З цікавістю учні познайомилися з книжками-новинками.

Книги розвивають кругозір, уяву, мислення, формують особистість дитини.

Багатьох батьків цікавить, як же спонукати дитину читати?

1. Важливо показувати дітям приклад.
Якщо в сім'ї прийнято проводити вільний час біля комп'ютера або телевізора, то дитина навряд чи швидко переключиться на книги. Станьте для неї прикладом. Знайдіть цікаві вам книги і час для їх читання.

2. Необхідно запропонувати дитині книги, які будуть їй цікаві.
Книга має бути цікавою! Наприклад, дитину можуть зацікавити народні чи літературні казки, пригодницька література, фантастика, книги про птахів чи тварин, природу тощо.

3. Обговорюйте книги.
Що найбільше запам’яталося? Чому головний герой вчинив так чи інакше? Ви знайдете спільні теми для розмови і допоможете розвивати навички комунікації, збагатити словниковий запас дитини.

4. Цінуйте книги.
Змалечку потрібно привчати дитину до бережного ставлення до книги як до чогось особливо цінного. Створіть свої правила читання: обертайте книги в кольоровий папір, користуйтеся закладками, читайте в певний час і в певних місцях у будинку.

5. Включіть фантазію.
Якщо в книзі недостатньо ілюстрацій, спробуйте разом намалювати те, про що читаєте. Деяким дітям може бути цікаво читання книг в ролях.

Нехай книга відкриває кожній дитині цікавий безмежний Всесвіт!

01020304