Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Звернення до батьків

Щорічно на Чернігівщині в умовах осінньо-зимового періоду через пустощі з вогнем, піротехнічними виробами, самовільне користування печами, газовими або електричними приладами, порушення правил перебування на льоду водойм, недотримання заходів безпеки в разі виявлення боєприпасів або інших підозрілих предметів діти отримують травми, іноді це призводить до трагічних наслідків. Найчастіше біда трапляється коли діти залишаються без належного нагляду дорослих і в пошуках розваг вигадують небезпечні ігри.     

Так, в Ніжинському районі, залишившись поза увагою батьків, під час гри в півтораметрову ємність із залишками паливно-мастильних матеріалів впали двоє братів, 2013 року народження. Крики дітей про допомогу почув місцевий житель, який і допоміг хлопчикам піднятися на поверхню. Внаслідок події одна дитина потрапила до лікарні. В Коропському районі пустощі з вогнем 8-річного сина господарів призвели до пожежі. Залишена без уваги дорослих дитина, вигадала небезпечні ігри з сірниками на даху господарчої споруди В результаті пожежі вогнем знищено сарай, пошкоджено дах сусідського житлового будинку. На щастя дитина не постраждала. У Чернігові під час купання у річці Десна на міському пляжі "Золотий берег" на очах у свідків потонув 13-річний хлопчик, який разом з друзями відпочивав біля водойми.

Це вказує на те, що підростаючому поколінню необхідно роз’яснювати, до яких тяжких наслідків призводить порушення заходів безпеки та, як себе поводити, щоб уникнути лиха.

Шановні батьки!

Управління ДСНС України у Чернігівській області та Управління освіти і науки облдержадміністрації звертаються до Вас з наполегливим проханням не залишати дітей без відповідного нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки та періодично роз`яснюйте правила поводження з вогнем, на водоймах, під час користування пічним опаленням, електричними та газовими приладами, вибухонебезпечними предметами, піротехнікою тощо. Пам’ятайте, що безпека Ваших дітей залежить, насамперед, від Вас самих!