Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Початок нового навчального року відзначився яскравими перемогами Новгород-Сіверських боксерів на рингах України. Лише протягом вересня вихованці Клубу боксу «ЛІДЕР» Новгород-Сіверської гімназії №1 ім. Б. Майстренка успішно показали свої найкращі якості, отримавши перемоги на п’яти турнірах поспіль.

1-2 вересня у м. Вишневому пройшов ІІІ Міжнародний турнір з боксу, в якому взяли участь команди з Ірландії, Італії, Німеччини, Литви, Угорщини, Білорусі та України. Новгород-Сіверські боксери Олександр Гречаник, Владислав В’язовик та Микола Шабетя в яскравих і незабутніх поєдинках довели свою першість і стали золотими призерами міжнародного турніру. Також у цей час з 2 по 8 вересня вболівальники стали свідками блискучих боїв новгород-сіверського боксера Андрія Тимошенка, 7-разового медаліста чемпіонатів України, майстра спорту, який в цей час брав участь у чемпіонаті України серед чоловіків у місті Маріуполь.

Також сіверські спортсмени взяли участь у чемпіонаті України з боксу фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» серед юніорів, який проходив з 16 по 20 вересня у Скадовську (Херсонська обл.). Команда Чернігівської області була представлена шістьма спортсменами. У скарбничку медального заліку для Чернігівщини свій внесок зробив юніор з Новгорода-Сіверського, кандидат у майстри спорту Богдан Балабко, який приніс нашій команді бронзову нагороду.

Але найбільш значущою у боксерському світі стала подія, яка проходила у Львові 14-16 вересня – Міжнародна матчева зустріч Національних збірних команд України і Куби з боксу. У складі Національної збірної України нашу державу представляв Андрій Тимошенко. Всі знають, що саме Куба є лідером світового боксу, і, що найкращі боксери Світу – це кубинці. Суперником Андрія був Arisnoidys Despaigne Despaigne з Куби, який на боксерських рингах провів 600 поєдинків і був чемпіоном Світу в складі збірної Куби у Всесвітній серії боксу. Але наш боксер проявив найкращі свої якості і вирвав перемогу в титулованого кубинця, перемігши його за одноголосним рішенням суддів.

У кінці вересня вихованці Клубу боксу «ЛІДЕР» впевнено поставили завершальну крапку перемогами на Відкритому чемпіонаті міста Чернігова з боксу, який проходив з 27 по 29 вересня. В змаганнях приймали участь команди з Чернігова, Ніжина, Ічні, Городні, Бахмача, Ріпок, Новгорода-Сіверського, а також гості з Києва, Київської, Вінницької та Черкаської областей. Протягом трьох днів точилися запеклі і безкомпромісні поєдинки, в ході яких наші хлопці вибороли п’ять перших і одне друге місце. Золоті винагороди здобули: Мозговой Руслан, Ільющенко Богдан, В’язовик Владислав, Гречаник Олександр та Балабко Богдан. Срібло – у Могильного Віктора, який провів хороші поєдинки і лише у фіналі у рівному двобої поступився більш досвідченому спортсмену з Вінниці.

Успіхи новгород-сіверських боксерів не є випадковими, адже крім важкої і клопіткої роботи в спортивному залі є ще інша, не менш важлива складова успіху, – матеріальна база. Для розвитку боксу в місті склалися дуже сприятливі умови. З’явились люди, яким цікавий спорт, цікава доля дітей. Обладнання в залі боксу Новгород-Сіверської гімназії №1 – сучасний боксерський ринг фірми «БОЙКО», загальний різноплановий інвентар, виключно шкіряні фігурні снаряди найсучаснішої модифікації, швидкісна пневматика різного призначення, електроні пристрої, починаючи від таймерів і закінчуючи сучасними вагами, – є пріоритетом тих, хто допомагає розвивати спорт. За цю роботу тренерський штаб клубу разом з батьками і вихованцями висловлюють вдячність народному депутату України Анатолію Сергійовичу Євлахову, який з перших днів своєї роботи опікується розвитком спортом у місті, створюючи всі умови для тренувального процесу та участі у змаганнях найвищих рівнів. Також висловлюємо вдячність міському голові Олегу Анатолійовичу Бондаренку та начальнику відділу освіти молоді та спорту Головні Ірині Іванівні, які допомагають в оновленні інвентарної бази клубу, беруть активну фінансову участь у підготовці і проведенні змагань з боксу у Новгороді-Сіверському.

Вже зовсім скоро, 12-13 жовтня 2018 року, напередодні свята Козацької Покрови, в Новгороді-Сіверському на базі гімназії №1 ім. Б. Майстренка відбудеться ІХ традиційний відкритий чемпіонат міста з боксу. Запрошуємо всіх вболівальників та любителів спорту відвідати цю цікаву спортивну подію та підтримати юних боксерів.

010101