Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Днями в Новгород-Сіверській гімназії №1 ім. Б. Майстренка проведено тиждень біології. Учні 11-х класів разом із педагогом-організатором Оксаною Ільющенко, вчителями біології Людмилою Ковальчук та Наталією Дубовець відвідали ДП «Новгород-Сіверська лісова науково-дослідна станція» та ознайомилися з лісогосподарською діяльністю підприємства, а також відвідали кімнату-музей, де представлені експонати минулого століття та інформація про надбання сучасності.

Ірина Жежкун, науковий співробітник лісової науково-дослідної станції, провела для дітей екскурсію територією дендрологічного парку, на ділянці якого росте понад 120 різновидів дерев та кущів із різних областей України. Приємно, що кожен охочий може придбати тут широкий асортимент популярних вічнозелених хвойних та екзотичних деревних порід і чагарників: ялину сербську, ялівець звичайний і козацький, тую верескоподібну, самшит вічнозелений, спірею верболисту й середню, вербу японську тощо. Щороку науковці поповнюють парк незвичними для Полісся рослинами, розповідають про те, як правильно саджати та доглядати за ними, проводять екскурсії для відвідувачів.

Зацікавлені та натхненні, майбутні випускники гімназії вирішили долучитися до Всеукраїнського еко-челенджу та посадити біля гімназії на згадку про себе алею хвойних рослин, популярних у декоративному садівництві. Для посадки учні обрали вічнозелені дерева з пишною пірамідальною кроною – ялівець звичайний, саджанці якого були вирощені у спеціалізованих розсадниках силами працівників цього підприємства.

Директор лісової науково-дослідної станції Анатолій Жежкун зауважив, що кожен із учасників екологічної акції зробив важливий особистий внесок у справу захисту довкілля, а також побажав учням, щоб алея, висаджена ними, стала у майбутньому чудовою окрасою рідної школи та міста.

01010101010101010101010101010101010101010101