Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Голгофа голодної смерті… За цими словами – нестерпний біль, жахлива трагедія.

Важко згадувати про цю неймовірну масштабну біду, але ми мусимо. Мусимо, щоб віддати шану мільйонам закатованих голодом людям, дати історичну оцінку діям тодішньої влади, усвідомити наслідки тих лихоліть. Мусимо, щоб навчитися розуміти й давати відсіч найменшим спробам «великих людей» досягати «великих цілей» ціною життя дитини, людини, нації. Пам’ятаймо заради майбутнього! 

До Дня пам’яті жертв голодоморів у Новгород-Сіверській гімназії 1 ім. Б.Майстренка проведено уроки пам’яті, показ фільмів, онлайн-фотовиставки. 

Учні 7-А класу разом з класним керівником Умняшкіною Н.Г. підготували матеріали для виховної години «Щоб не забулось незабутнє»
Гімназисти гортали сторінки народної Книги-Меморіалу й перечитували спогади очевидців жахливої трагедії – голоду в Україні, ділилися спогадами своїх рідних, що пережили голодомор. Разом з батьками діти власноруч зробили тематичні композиції, поділилися своїми думками та враженнями у своїх малюнках на виставці – реквіємі «Допоки пам’ять в серці не згасає…»

Сьогодні о 16.00 хвилиною мовчання та запаленням свічок на підвіконні приєднаймося до загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті»
Щоб не забулось незабутнє…