Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Упродовж тижня учні поринули у світ цікавого «природничого» життя. Відбулося ряд цікавих та змістовних заходів спрямованих на поглиблення біологічних знань учнів та виховання в них почуття любові до природи рідного краю.

Відкриття тижня розпочався з пізнавальної викладки фото «Серця в природі» та фото з життя тварин «Мамина ласка».

П’ятикласники поринули у цікавий світ життя зимуючих птахів. Вони поглибили свої знання цікавими фактами із життя птахів, що залишаються зимувати в нашій місцевості. З великим задоволенням слухали спів птахів та відгадували чий це спів.

Учні 7-х класів підготували міні-проекти про своїх домашніх улюбленців. Ділилися цікавими моментами з життя тварин. Особливо цікавими були розповіді таких учнів: Лукаш К., Мельник Д., Мацепури О., Хулапа К.

В зв’язку з суровими погодними умовами учні 9-х класів запропонували провести активну допомогу птахам, тому змагалися у виготовленні, підгодівлі та розвішуванні годівничок для пернатих друзів. Переможцями змагань стали учні 9-Б класу: Комар М., Богуславець С.

0102030405

Учні 10-х класів опанували такі навички як BLS (базова підтримка життя), надання першої медичної допомоги при удавленні, судомному нападі чи епілепсії, зупинка кровотечі при травмах та переломах, носової кровотечі. 

Учні вчилися як правильно оцінювати стан потерпілого, практично відпрацьовували непрямий масаж серця та штучне дихання на манекені. Також, опанували переведення людини в стабільне положення та навчилися розпізнавати види кровотечі, як зупинити кровотечу та накладати перев’язки. 

06070809

У рамках тижня біології вчителем Скивка Г.С. був організований і проведений позакласний виховний захід для 10-11 класів «ФОРМУЛА КОХАННЯ». В ході зустрічі старшокласники з`ясували особливості біохімічних процесів, які обумовлюють почуття любові; визначили, що на почуття людини впливають не лише хімічні речовини, а й відчуття обов`язку, відповідальності; переконалися, що стосунки людей – це взаємодія, яка ґрунтується на взаємній повазі та спільності інтересів, та яка являє собою ланцюг біохімічних реакцій. Науково доведено, що кохання живе три роки. Вічна любов лише материнська! І як підсумок лірично-пізнавального заходу – старшокласники вивели власну формулу кохання «Дерево прояву любові», без якої комплексна емоція не можлива. 

10111213

У 11 класі пройшла екологічна конференція на тему: «Вода – частина життя», учні підготували гарні презентації, цікаві запитання, розкрили проблеми забруднення водного середовища у світі та у своєму місті. Розробили рекомендації, щодо збереження водних ресурсів рідного краю.

141516