Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

День безпечного Інтернету відзначають щороку в другий день другого тижня другого місяця. Це міжнародне свято запровадили у 2004 році мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. У 2019 році цей день припадає на 5 лютого.

Мільйони людей об’єднуються, щоб надихнутися для позитивних змін онлайн, підвищити освіченість з питань безпеки онлайн та взяти участь у заходах, що проходять у всьому світі. День безпечного Інтернету націлений на створення безпечного та найкращого Інтернету, де кожний та кожна можуть використовувати технології відповідально, у дусі поваги, критично та творчо.

У рамках Всесвітнього дня безпечного Інтернету 5 лютого 2019 року у гімназії було проведено заходи з метою зменшення негативного впливу небажаної  інформаційної продукції. У зв’язку з карантином у навчальному закладі, учні брали участь у заходах онлайн:

Вчителі інформатики розробили поради вчителям про Інтернет-небезпеки для захисту учнів.

Також 10 учнів зареєструвалися у конкурсі «Безпечний Інтернету», у якому діти перевіряють та поглиблюють власні знання про правила поведінки в інтернеті й одразу отримують нагороди за правильні відповіді.

10 золотих правил безпеки в Інтернеті для дітей

  1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи.
  2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це.
  3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності 4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків.
  4. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет.
  5. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь
  6. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила.
  7. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям.
  8. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті.
  9. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.