Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Цікавою і захопливою у перші дні канікул була мандрівка учнів 5-Б класу до с. Слобідка.

Своєю красою і гостинністю зачарував наш рідний край. Щиро і привітно нас зустріла директорка школи пані Олеся Коваленко, яка провела пішохідну екскурсію живописними куточками села. З захопленням слухали діти історію виникнення села та його розвитку. Усміхнено зустріли нас на шкільному подвір’ї діти та вчителі.

Тетяна Петрівна Косенко провела майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки «Подорожниця», який захопив усіх дітей і створив емоційно піднесений настрій.

Далі продовжили подорож до місцевого музею. Глибокої поваги викликає активна позиція ініціаторів і всіх причетних до створення музею у будинку загиблого на сході України Ігоря Медведя. Мешканці села шанують пам`ять усіх загиблих односельчан, які боронили Батьківщину у різні часи. Саме на таких прикладах формується у зростаючого покоління любов до своєї землі, повага та шана до свого народу.

Дуже цікаво було дітлахам познайомитися з побутом у садибі родини Мишко, де гостинно нас зустріла пані Наталія. А скільки ж було галасу та радісних емоцій у дітей, коли вони забиралися на піч, заглядали всередину, всідалися за величезний стіл тощо ?. Неабияку господарську зацікавленість виявили учні на пасіці. Закоханий у свою справу пан Михайло Мишко зачарував дітей бджолярським мистецтвом. Тут можна було і приміряти костюм пасічника, і заглянути у вулик, і дізнатися про тонкощі поведінки бджіл. Усі були у захваті від апібудиночку господарів. А найсолодшим моментом подорожі були смаколики від пані Наталії, запашний трав’яний чай та багато багато меду ?. Щиро дякуємо.

На зворотному шляху наш водій Юрій Петрович, який знається на подорожах, зробив зупинку у гарному облаштованому місці в лісі. І “фішкою” тут став колодязь. Усі діти змогли самостійно дістати води з нього... Та не води хотілося, а цікавим був сам процес.

З чудовим настроєм та незабутніми враженнями наша весела і щаслива компанія повернулася додому. Цю подорож об’єднали чудові діти, чудові люди й чудовий літній день.

Дякуємо за підтримку Олені Пунтус та Катерині Ігнатовій, які супроводжували дітей у подорожі. Дякую дітям і батькам. Дякуємо пані Олесі та пані Наталії за ваш час, енергію, щиру гостинність та організацію нашого дозвілля.

0102030405060708101112131415161718192021222324252627282930313233343536