Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu
Толерантність - це мистецтво бути ЛЮДИНОЮ... Терпимість до іншого світогляду, повага до людей, вміння спілкуватися, будувати дружні стосунки, милосердя, доброзичливість, щирість, довіра, турбота - ці якості є найціннішими.
Учні 6-А класу пограли комунікативну гру «Щоб світ добрішим став»
, проведену педагогом-організатором Оксаною Ільющенко спільно з класним керівником Наталією Шморгун.
 
Під час захопливого заняття гімназисти за допомогою чарівного глобуса мандрували країною Толерантності, беручи активну участь в інформаційно - ігрових вправах:
- вчилися правильно вітатися, прощатися, дякувати, звертатися, вибачатися. Дізналися, як роблять це мешканці інших країн!))
 
- говорили про важливість поваги, ввічливості. Порівнювали фрази, сказані з використанням ввічливих слів і без них. Погодилися, що спілкування має бути толерантним!)
 
- під час вправи «Смайл» намагалися аналізувати позитивні й негативні емоції. Говорили про неприпустимість булінгу.
 
- на зупинці Милосердя говорили про особливості інклюзивного простору. Спробували пальчиками «читати» рельєфно-крапковий текст Брайля для людей з вадами зору (цим шрифтом маркуються упаковки ліків). Говорили про проблеми, з якими стикаються у суспільстві люди з особливими потребами.
 
- Зупинка Довіри заохотила учнів подумати про толерантне спілкування з друзями, однокласниками. Тімбілдингова вправа допомогла згуртувати команди під час досягнення колективної мети. Тож всі успішно впоралися із завданням!!!
 
Виховання батьками та педагогами у дітей толерантності є дуже важливим, адже ця якість допомагає правильно орієнтувати в житті, відрізняти добро від зла, будувати дружні стосунки, ставитися один до одного з повагою, розумінням, незважаючи на те, що всі ми різні. Але ж цінності людяності вічні. І це найголовніше!
 
324334802 604220428248563 4737165870661514090 n