Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu
Щиро вітаємо талановиту художницю, вчителя образотворчого мистецтва, керівника художньої студії “Палітра” ТЕТЯНУ МИКОЛАЇВНУ КАНТОРІЗ з Днем художника!!!!
 
Реалізація себе в улюбленій справі - неймовірне щастя, яке дарує життя. Разом із своїм талановитим вчителем на уроках мистецтва юні художники Новгород-Сіверського ліцею №1 відкривають для себе світ творчості, поринаючи в який кожен учень розвиває свій талант, знаходить для себе безліч творчих можливостей, власноруч створює щось особливе, неповторне, прекрасне.
У затишній студійній атмосфері діти ознайомлюються з історією мистецтва, опановують різні техніки малюнку, живопису, графіки, декоративно-прикладного мистецтва; вивчають основи дизайну; займаються ліпленням, художнім конструюванням тощо. Кожен тут знаходить собі справу до душі! Неодноразово збагачували свій емоційний та духовний простір, черпаючи натхнення на майстер-класах творчої колежанки, і педагоги ліцею.
 
Креативні імпульси талановитої художниці Канторіз Т.М. та її учнів знаходять також відображення в творчих проєктах, у ході реалізації яких:
- у коридорах ліцею було започатковано чудову арт-галерею,
-оформлено декілька класних кабінетів, приміщення художньої студії, шкільної медіотеки та учнівського самоврядування,
-розмальовано яскравими квітковими орнаментами стіни шкільної їдальні,
- естетично оформлено стіни коридорів навчального корпусу медичного училища,
- створено казковий антистресовий художній розпис на стінах дитячого відділення лікарні,
- зроблено чудовий український орнамент, який став окрасою Будинку культури тощо.
 
Усе в цьому світі закономірно: у творчих вчителів - творчі учні!Багато учнів ліцею пов”язали своє професійне життя з образотворчим мистецтвом, дизайном.
Разом з іншими учнями та педагогами міста вихованції студії “Палітра” здобули ПЕРЕМОГУ у Всеукраїнському бліц-конкурсі ескізів муралів «Все буде Україна!»
 
Про свою багаторічну мистецьку та педагогічну діяльність Тетяна Миколаївна Канторіз говорить: «Живопис - важлива та неймовірно цікава частина мого життя. Мене захоплює цей світ, його безмежні можливості. Я люблю, коли очі дітей світяться від щастя. Але головне все ж залишається незмінним - любов до дитини, віра в її сили, надія, що учень піде далі, ніж учитель, - ось те, що єднає вчителя й учня в єдиний світ, назва якому – творчість…»
 
1. Канторіз Т23456789101112131415
16171818.а1920212223242526зображення viber 2023 10 08 20 46 32 216зображення viber 2023 10 08 20 46 32 419