Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu
9-10 січня вчителі Новгород-Сіверського ліцею №1 впровадили педагогічний проєкт “Шукаємо життєві ресурси в собі”.
Багатьох з нас війна навчила жити сьогоднішнім днем, не планувати й не загадувати наперед. Психологи стверджують, що тут криється велика ментальна пастка. Короткі плани - про виживання. Єдине, що змушує нас жити далі, закривається довгостроковими планами. Тому дуже важливо підводити підсумки й будувати плани.
 
Практичний психолог Тетяна Могильна запросила педагогів на семінар-практикум «Підводимо підсумки - складаємо плани».
Під час психологічного практикуму разом із колегами рефлексували, яким був цей рік, спробували визначити важливі моменти для кожного, намагалися знайти головні досягнення й відкриття цього року, згадували емоційні події, творчі надбання. Вправа «Колесо життя» показала, наскільки збалансованим є життя кожного учасника, яку сферу варто покращити. Техніка «Мої новорічні обіцянки» допомогла конкретизувати те, чого ми хочемо, адже навіть найменші бажання важливі. Вносячи в блокнот свої плани й бажання, ми підтверджуємо для себе їх важливість, стверджуємо, що це реально здійснити, структуруємо наш розвиток і злегка підштовхуємо себе, коли зупиняємось.
 
Педагог-організатор Оксана Ільющенко та керівник художньої студії “Палітра” Тетяна Канторіз запросили колег до творчої майстерні. Глинотерапія - це один з видів арттерапії, яка допомагає долати стрес, знімати напругу, тривогу, вчить “жити тут і тепер”, не боятися помилок та, врешті-решт, лікує душу.
Особливість та унікальність глини полягає у тому, що це справжній природний матеріал, першооснова, яка допомагає звернутись до нашого підсвідомого. Творча робота з глиною допомагає людині поринути в себе, знайти в собі ресурсне наповнення, відновити життєві енергію та сили.
 
12jpg3jpg455а5б6 8910