Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Ти, математика – усіх наук наука,
Ти є основою основ.
Для всіх досягнень ти рушійна сила,
Бо ти завжди логічна і красива,
Могутня, мудра і важлива.

Навчати дітей бачити красу математики, розвивати інтерес до неї – одне з найважливіших завдань, що стоять перед вчителями математики. В нашій гімназії стало традицією щорічно в березні проводити тиждень математики з метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору. В цьому році з 18 по 22 березня проходив тиждень математики, протягом якого в усіх класах були проведені різноманітні заходи, що популяризували математику, показували учням красу, доступність, можливість використання в побуті знань з математики.

Так, найстарші математики – учні 11-А класу математичного профілю, в класах початкової ланки гімназії провели дуже цікаві і захоплюючі заходи, під час яких молодші школярі розв’язували задачі, кросворди, ребуси, слухали цікаві математичні відомості.

01

Учні 5-А мандрували містом математики. Діти з задоволенням малювали малюнки з геометричних фігур, розгадували ребуси, кросворди, розв’язували логічні задачі.

02

Для дітей 5-Б і 5-В класів була проведена вікторина «Юний математик».

03а03а

З учнями 6-х класів був проведений майстер-клас «Секрети усного рахунку» та урок-практикум «Зроби-як я!».

04а04а

Учні 6-Б класу ознайомились з письмовою нумерацією та числами різних часів, провели вікторину «Чи знаєте ви?» де учні відкрили для себе новий, цікавий світ математики.

Учні 7-А класу підготували та провели цікаву подорож історичними сходинками цариці наук, були згадані і визначні постаті вчених – математиків, їх життя та цікаві факти з біографії.

Учні 7-Б та 7-В провели пізнавально-розвиваючу вікторину «Цікава математична вікторина» – капітани команд – Бельдяга Назар та Ферубко Богдан. Обидві команди гарно працювали, розв’язували цікаві логічні задачі, творчі завдання – з невеликим відривом – 0,5 бала перемогу отримала команда №2 – капітан Бельдяга Назар.

07

Для учнів 8-А класу була проведена математична вікторина.

08

Учні 8-Б класу брали участь в усному журналі «У країні Піфагорія».

09

Учні 9-А класу брали участь у математичному квесті, мандруючи від локації «Знавці», де демонстрували знання властивостей функцій на локації «Загадка», де шукали відповідь на питання про шахи. На локації «Прогресія» застосовували знання до знаходження невідомих членів арифметичної та геометричної прогресій, локація «Нерівність» потребувала вмінь розв’язувати різні види нерівностей. Локація «Функції» була простою для тих, хто вміє співставляти функції та їх графіки. Квест пройшов дуже швидко, дев’ятикласники задоволені, що повторили навчальний матеріал, який знадобиться під час складання ДПА.

10

Учні 10-А класу ознайомились з характеристикою сертифікаційної роботи з математики, критеріями оцінювання завдань, змагались в розв’язуванні завдань ЗНО попередніх років.

11

Учні 10-Б класу презентували для учнів 7-Б, 7-В, 11-Б класу презентацію «Математика навколо нас».

Учнями 11-Б класу був проведений математичний бій «Найкращі математики України».

12