Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Щорічно учні гімназії беруть активну участь у конкурсах, олімпіадах, змаганнях різного рівня. Підсумки цієї участі підводяться на традиційному святі «Гордість і надія гімназії», яке відбулося цього року 25 травня.

Свято вшанування переможців проведено завдяки підтримці міського голови Олега Бондаренко та випускника гімназії Петра Будаєва.

2016-2017 н.р. відзначений найбільшою кількістю перемог учнів за останні десятиріччя.
01
На ІІ-му міському етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів із 194 можливих призових місць гімназисти вибороли 159, з них: 57 перших місць. Із 72 учасників міської команди олімпійців на ІІІ-му (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів брали участь 63 учні гімназії.

Гімназія вкотре утримала першість по кількості дипломів на ІІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів серед закладів освіти області – 32 дипломи.
IMAG3204На міському етапі VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка призерами стали 12 учнів. Високий результат показала Головня Вероніка, учениця 8 класу, яка здобула диплом ІІ ступеня  на обласному етапі та диплом ІІІ ступеня на всеукраїнському етапі (учитель Циганкова Л.В.).

Юні мовознавці взяли участь у міському етапі ХVІІ  Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика і отримали найбільшу кількість призових місць – 20. Кривенок Владислав, учень 6 класу, здобув диплом ІІ ступеня  на обласному етапі і став учасником фінального етапу конкурсу (учитель – Кравцова Н.А.).

У цьому році гімназія знову брала участь у міжнародному україно-естонському освітньому проекті «Міксіке в Україні», а саме у математичних змаганнях Прагліміне з усного математичного рахунку. Учні гімназії нагороджені Дипломом за зайняте ІІ місце у номінації «Краща школа областей-учасниць віртуального відбіркового фіналу». Диплом за І місце у номінації «Кращий клас областей-учасниць віртуального відбіркового фіналу» у віковій категорії «7-11 класи»  посіла команда 9-А класу гімназії, а команда 7-А класу посіла 2 місце. Перемогу в особистому заліку на регіональному етапі здобула Полозова Тетяна, учениця 9-А класу, у національному фіналі вона стала 7-ю (учитель Сова Л.В.).
03 03Учні-переможці олімпіад, мовних конкурсів отримали дипломи та грамоти, солодощі від спонсора та грошові винагороди для переможців обласних олімпіад від міської ради. Вчителі отримали подяки директора, найбільш активні у громадському житті школи – грошові премії від спонсора. Традиційно головний приз від випускника Будаєва П.В. – ноутбук – отримує вчитель, який за підсумками року має найвищі рейтингові показники і стає кращим вчителем року. У цьому році власником головного призу стала Мітченко Тетяна Євгеніївна.

Талановиті діти закладу активно залучаються до науково-дослідницької, експериментальної, творчої діяльності в гуртках, учнівському науково-дослідницькому товаристві «Еврика», а вищими перемогами стають результати участі у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Так, у цьому році на обласному етапі Недашківська Анастасія, учениця 10-Б класу, захистила науково-дослідницьку роботу з теми: «Особливості рушників Новгород-Сіверщини» і нагороджена  диплом І ступеня (керівник роботи: Костенко Л.О.); Корицька Анна Андріївна, учениця 11-А класу, захистила науково-дослідницьку роботу з теми: «Дикорослі  квітково-декоративні рослини заповідного урочища «Бирине» і нагороджена диплом ІІ ступеня (Керівник роботи Ковальчук Л.М.).
005 005 011У 2016-2017 навчальному році гімназія взяла участь у VII Конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу, який було проведено Комітетом ІНАУ з питань ІКТ в освіті за підтримки Міністерства освіти і науки України. За підсумками незалежного журі Інтернет Асоціація України VII Конкурсу на кращий веб-сайт навчального закладу у номінації «Веб-сайти міських шкіл» сайт гімназії зайняв 9 позицію у ТОПі-25 сайтів-переможців.

Нормою шкільного життя стала участь у міжнародних, всеукраїнських, обласних творчих, спортивних конкурсах та змаганнях. Так, на обласному етапі  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура»)  команда гімназії «Сіверяни» посіла почесне ІІІ місце, на обласному етапі Чемпіонату України з баскетболу «3х3» та у  Всеукраїнській трудовій акції «Плекаємо Сад» - І місця.

На всеукраїнському етапі учні гімназії здобули першість у Всеукраїнській краєзнавчій експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина - Україна», у Всеукраїнському конкурсі «Мій рідний край – моя земля»,  у Х міжнародному екологічному конкурсі «Вода – джерело життя», у всеукраїнській акції «Годівничка – 2017».

Солодкі призи ряду переможців творчих конкурсів були надані приватними підприємцями Ковальовою А.В., Скачок Т.О., Миненко Л.П., Ярошевським Г.М., Кливенок Л.М.
У гімназії продовжена традиція вшанування переможців за підсумками навчального року – свято «Гордість і надія гімназії». Вже традиційним став конкурс «Учень року-2017». За його підсумками у 8-ми номінаціях були вручені цінні призи від міського голови. Титул «Учень року-2017» отримала Недашківська Анастасія, учениця 10 класу. В інших номінаціях були визначені Сластьон Євгеній, Бондар Анна, як «Олімпійці року», Корицька Анна стала «Науковцем року», Головня Вероніка – кращим «Мовознавцем року», Гусак Станіслав – «Відкриттям року», Міненко Тетяна стала «Творчою особистістю року», Шабетя Микола – кращий «Спортсмен року», «Активістами року» стали випускники гімназії – Пурига Валентина, Тимошенко Дмитро, Загинайло Дмитро.
07 011Вручення подяк директора гімназії батькам учнів-олімпійців.
10Святковий настрій присутнім дарували Т.Миненко, А.Абрамовська, вихованці молодшої групи вокального гуртка та студії «Танцювальний квартал».
09 109 1
09 109 1