Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Кожен з нас у період стресу і важких для проживання моментів потребує підтримки і допомоги. Особливо, це стосується дітей та підлітків. Саме тому педагоги Новгород-Сіверського ліцею №1 взяли участь в орієнтовному тренінгу «Перша психологічна допомога», який підготувала і провела психологиня навчального закладу Тетяна МОГИЛЬНА.

Перша психологічна допомога - це ненав’язливе піклування та підтримка людини відповідно до її потреб і занепокоєнь у стресовій ситуації, яку може надавати будь-яка людина, що володіє цими знаннями і навичками. Зазвичай її потребує будь-яка людина, яка щойно потрапила у критичну, екстремальну ситуацію і знаходиться у стані стресу. Перебувати поряд з тим, хто не є в ресурсі, занепокоєний, панікує чи зовсім не може говорити, не так легко, як здається на перший погляд. Тому вчителі ліцею на обговоренні практичних ситуацій навчалися принципам і правилам надання такої допомоги, міркували про те, як правильно надати підтримку тому, хто її потребує, та як плекати резильєнтність.

У довгостроковій перспективі люди краще відновлюються після кризової події, якщо вони почуваються у безпеці, мають зв’язок з близькими, отримують допомогу і підтримку, віднаходять почуття контролю.

12345678910111213jpg14