Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu

Випускники Новгород-Сіверської гімназії №1, вихованці гуртка STEAM Ярослав Марущенко і Денис Івашкін на базі набору Makeblock mBot створили робота. Робот переміщується самостійно за заданою програмою за допомогою ультразвукового зору, також ним можна керувати вручну через Bluetooth-джойстик.

Оскільки останнім часом декількома компаніями (включаючи Google) активно ведуться роботи зі створення автомобіля без водія, автомобіля керованого комп'ютером ця тема дуже актуальна, тому у команди, що працювала на цим винаходом, з’явилася така ідея й мета. Також цей робот може бути використаний як базова платформа для створення інших мехатронних пристроїв, наприклад робота-пилососа.

Більшість людей в майбутньому працюватиме з IT технологіями, тому базовий рівень знань в цій сфері не буде зайвим нікому. З’явиться і вже з’явилися багато нових професій на перетині різних дисциплін та ІТ технологій. Тому STEM освіта повинна бути в кожній школі починаючи з 6-7 класу. Це суттєво підвищить рівень розуміння навколишнього світу, і дасть дітям мотивацію вивчати складні, але цікаві речі, бо учні побачать красу математики, фізики і т.д. яка їх оточує. І зможуть побудувати світ та майбутнє для себе.

0103