Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu
Здається досить дивним, що сьогодні, в ХХІ столітті, ми змушені говорити про торгівлю людьми не в історичному контексті, а в реальному часі. На превеликий жаль, і зараз, мільйони людей у світі перебувають у рабстві. Звичайно, «нові раби» не носять кайданів, їх не пропонують відкрито на ринках, як то було у прадавні часи, на них ніхто не має легальних прав, тому що у всіх країнах рабство заборонено. Тим не менш, чоловіки, жінки і діти перетворюються на «товар», який можна продавати і купувати, використовувати як завгодно. Тому торгівля людьми вважається сучасною формою рабства,
і розглядається на міжнародному рівні як злочин, що карається законом.
 
До Європейського дня протидії торгівлі людьми у Новгород-Сіверському ліцеї №1 практичним психологом МОГИЛЬНОЮ Т.А. з учнями 10-А та 9-Б класів в онлайн форматі проведено просвітницькі виховні заходи з метою підвищення рівня поінформованості щодо проблеми торгівлі людьми та формування у старшокласників навичок безпечної поведінки у майбутньому.
 
Соціальний педагог ліцею ЛИСЕНКО Г.М. також підготувала для дітей тематичну презентацію та провела з учнями 6-В класу бесіду “Тенета небезпеки”. Із цікавістю діти взяли участь в інтерактивно-просвітницькій грі "Ліза та її друзі подорожують", під час якої школярі дізналися про проблему торгівлі людьми та ознайомилися з інформацією, як убезпечити себе від цього небезпечного явища.
 
123