Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu
У цей важкий час, коли ми перебуваємо в постійному стресовому стані, викликаному війною та її наслідками, постала необхідність навчати дітей методам та технікам психологічної самодопомоги для самостійного регулювання свого психоемоційного стану.
 
З цією метою разом із вчителем основ здоров”я Сігутою С.О.та у співпраці з практичним психологом Могильною Т.А. восьмикласники Новгород-Сіверського ліцею №1 під час уроків основ здоров”я опановували навички психологічної самодопомоги
, ділилися своїми емоційними реакціями в гострих стресових ситуаціях, вчилися керуванню емоціями, практикуючи вправи психологічної самодопомоги «Заземлення», «Маятник», «Орієнтація», “Відновлення джерела живлення” тощо.
 
До речі, такої підтримки потребують не тільки діти, але й дорослі. Тож у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров`я «Ти як?» фахівці розробили Аптечку швидкої психологічної допомоги, де зібрані прості вправи для заспокоєння та стійкості. Поради психологів будуть корисні всім, хто відчуває емоційне спустошення, втому, напругу в тілі, паніку, злість, сум. Аптечка зроблена в pdf-форматі, тому її легко завантажити https://www.howareu.com/ на смартфон чи комп’ютер, тримати під рукою та використовувати за необхідності. Тримаймося!!!
 
1234