Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка
Новгород-Сіверька гімназія №1 ім. Б.Майстренка Новгород-сіверської міської ради Чернігівської області
logo1
logo2
Menu
14 березня в Україні - День українських добровольців.
Це день вшанування людей, які не були військовими за професією, але вони в критичний для держави момент добровільно узяли до рук зброю, щоб захистити країну. І 2014-й, і 2022-й рік показали, що воїни доброї волі в Україні – непоодинокі. Добровольчий рух – один з феноменів українського суспільства. Одна з наших суперсил. У важкі моменти добровольці підтримали та посилили українську армію. У військо масово йшли найкращі. Люди, які мали досягнення та перспективи у цивільному житті, залишали бізнес і родини, наукові досягнення, успішну карʼєру в різних сферах і навіть своє життя в інших країнах та добровільно йшли на поле бою, щоб захистити Україну. Вони ризикували та ризикують життям заради нас. Шана і памʼять – це найменше, чим можемо їм віддячити!
 
З метою вшанування героїзму добровольців педагогом-організатором Ільющенко Оксаною Миколаївно Новгород-Сіверського ліцею №1 для старшокласників проведено годину спілкування “Люди з Україною у серці!”
 
Також цього дня дев”ятикласники ліцею разом із класним керівником Олексієнко Оленою Василівною взяли участь у заході "Мужність і честь українських захисників-добровольців", проведеному працівниками краєзнавчого відділу історико-культурного музею-заповідника "Слово о полку Ігоревім".
 
Класні керівники в форматі онлайн провели з учнями виховні бесіди із застосуванням інформаційних матеріалів Українського інституту національної пам”яті на теми : “Мужність українських добровольців”, “За покликом власного серця”, “Добровольці: історія подвигу” тощо.
 
234